søndag den 29. september 2013

Pude med trekanter


Min moster ringede til mig en tirsdag formiddag, og beordrede mig til at tænde Tv2 med det samme - da jeg fik tændt for Tv2, skreg hun ind i telefonen; "det er sådan nogle puder jeg gerne vil have!"

Billedet herunder er fra Go' morgen Danmark, og viser den pude min moster gerne vil have...


Efter det udbrud i telefonen, skal min moster selvfølgelig have nogen fine puder (tør ikke andet, hehe). 

I weekenden har jeg lavet første forsøg. Glæder mig til at min moster og jeg skal ud og kigge på stof...


Når trekanterne består af to trekanter, som tilsammen danner en kvadratisk firkant (modtag disse trekanter), så er det noget nemmere at få hjørnerne til at mødes pænt. Det kniber dog lidt med den grønne, men når musikken spiller, så er der ingen som lægger mærke til det :-) 


Jeg har sat en lynlås i bundes, så betrækkes nemt kan tages af og vaskes.


Bagsiden er blot grå bomuld. Tror vi skal finde noget rigtig fint ensfarvet bolig-tekstil, så puden bliver rigtig lækker (også på bagsiden).


God søndag til alle :-)

16 kommentarer:

 1. Den er vildt fedt. Sådan en ville jeg gerne have i min sofa. Jeg mener at puderne i go' morgen dk er strikket. Måske jeg tager fejl!? Jeg er nemlig igang med at strikke nogle magen til ;) så synes dit indlæg var lidt sjovt, når nu jeg sidder med det samme bare i strik ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, hvor sjovt - Det skal nok passe at de er strikket, det havde jeg selv ikke tænkt over. Jeg var sikker på at det var stof, sjovt :-)

   Glæder dig til at se din fortolkning :-)

   Slet
 2. Så lækker. Tror heller ikke der er nogen der vil opdage den lille skønhedsplet. Håber din moster bliver glad, det ville jeg i hvertfalde blive :-)
  KH Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er ofte kun en selv der ser de skønhedsfejl, så det håber vi ikke. Jeg kan godt leve med det i hvert fald :-)

   Slet
 3. Hej Mette. Jeg læser det, som om du skærer trekanter ud og syr sammen. til den slags pude her, er det ikke nødvendigt. Du kan bruge en patchwork-teknik, der kaldes nemme trekanter. Skær/klip 2 kvadrater i forskellig farve. Tegn diagonallinje på den ene. Læg dem ovenpå hinanden. Sy med trykfodsbredden langs stregen på begge sider. Klip i stregen og stryg ud. Så har du 2 kvadrater. - Det er fine puder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - hvor genialt, det vil jeg helt sikkert prøve ved næste pude... Jeg elsker at lære nye teknikker, det letter arbejdet en hel del :-)

   Tak for godt råd :-)

   Slet
 4. WAUUUU hvor er den flot - du er godt nok dygtigt !!

  SvarSlet
 5. Den er blevet rigtig flot! Det er kun en selv der opdager de småfejl. Hvis det er kan du altid sy en knap i i midten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Det er rigtig, og jeg kan sagtens leve med en lille fejl, så det går nok...

   Slet
 6. Gad godt have sådan en hotline ;-) Super flot pude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Ja, det kan der da være noget om, hehe :-)

   Slet
 7. Den er vildt flot! Den kan din moster da kun blive glad for :-)

  SvarSlet
 8. Hvis du vil lære nogle gode teknikker til patchwork, der ikke er så svært, kan jeg anbefale en bog af Rikke Mørk, Snedige symaskineteknikker. Den er af ældre dato, men kan vist stadig fås på nettet. Men ellers lån på biblioteket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, den vil jeg helt sikkert låne næste gang jeg kommer forbi biblioteket :-)

   Slet