lørdag den 5. oktober 2013

Passionskage!


Mine svigerforældre kommer til kaffe lige om en times tid - og de skal selvfølgelig have kage.

Okay, ikke bare kage - de skal have vildt lækker passionskage, som jeg har brugt de sidste 6 timer på at lave. Den har kostet blød, sved og tårer! 

Men jeg er glad for resultatet. Jeg har fundet opskriften HER


Kanten er ikke helt så skarp, som jeg havde ønsket mig - med det er okay...


Friske jordbær og fondant blomster. De sorte prikker er kernerne fra passionsfrugter. 


Her kommer en lille DIY på disse fine blomster.


Rul noget fondant tyndt ud, og stik en masse blomster ud.


Prik godt ned i midten i blomsten, så bladene løfter sig. Blomster til venstre har ikke fået et prik endnu.


Form små "skåle" af sølvpapir, og læg blomsterne til at tørre i dem. Kan med fordel laves dagen i forvejen (lad dem stå på køkkenbordet, ikke i køleskabet). Ved at lade blomsterne tørre i skålene, holder de sin form (i stedet for blot at ligge fladt ned).


Put lidt vand (med en pensel) ned midt i blomsten, og læg en lille sukkerkugle oven i vandet. Jo mindre vand, jo kortere tid skal de tørre.


Drys lidt glimmer på blomsten. 

10 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hvis du kommer på disse kanter, skal du altid være så hjertelig velkommen :-)

      Slet
  2. Hold fast den ser lækker og totalt konditor-agtig ud :D og jeg er ikke et minut i tvivl om, at den smager lige så godt, som den ser ud ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak Agnethe :-) Den smagt faktisk helt fantastisk, den havde en rigtig god balance mellem det søde og det syre - det er ikke sidste gang jeg har lavet den gave...

      Slet
  3. Nøj hvor ser den lækker ud! Den ville ikke holde længe hjemme hos mig, inden den var helt væk ;-)

    SvarSlet
  4. Flot kage, den ser lækker ud, gav vide om jeg nogensinde får taget mig sammen til at prøve at lave fin kagepynt, det er flotte blomster du har lavet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have :-) Det er bare at komme i gang, det er super sjovt - og alle elsker når der bliver serveret flotte kager...

      Slet
  5. Hvor er den fin, din kage. Jeg tror ikke jeg ville kunne finde tålmodighed nok til at anbringe de sorte kerner så fint!
    Næste gang, du skal tørre de fine blomster, kan jeg give dig et fif: Spis Toffifee! Det der plastic, de ligger i er perfekt til sugarpasteblomstertørring.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have - fantastisk fif og mega god undskyldning for at spise chokolade :-)

      Slet