tirsdag den 23. april 2013

DIY - Flettet gulvtæppeHer ser du det du skal bruge til gulvtæppet.
140 cm x 200 cm grå bomuldsstof
140 cm x 200 cm gul bomuldsstof
 140 cm x 200 cm lysegrå bomuldsstof
Grå sytråd
Gul sytråd
Lysegrå sytråd
Simpelt - det er altid godt!


De tre stykker bomuldsstof klippet op i strimler af 20 cm x 200 cm.
Af hver farve bliver det til 7 x (20 cm x 200 cm).
Du kan også vælge at rive stoffet. Jeg har klippet det, fordi jeg synes det laver det flotteste resultat i den sidste ende (uden alt for mange løse tråde).

De 7 lysegrå stykker syes sammen, så du får en lang bane på 20 cm x 1400 cm.
Det samme gør du med de to andre farver.

 De tre lange stykker stof syes sammen i den ene ende, som vist på billedet ovenfor.Nu begynder du blot at flette, lige indtil der ikke er mere stof tilbage. Rul de tre stykke stof sammen til tre nøgler, så det er nemmere at styrer. Undervejs har jeg holdt stoffet på plads med en poselukker (eller hvad nu sådan en hedder), så jeg har kunnet forlade fletningen uden at den løb op igen. 
Nu har du en meget lang fletning...
Den lange fletning, syes sammen med sytråd, som er lagt sammen et par gange eller tre. Jeg havde noget tykt "læder"-sytråd, som jeg brugte, det giver det samme resultat.
  Når du syer fletning sammen, så vær hele tiden opmærksom på, at den ligger lige på et plant underlag - hvilket vil minimerer buler, og dermed give de jævnt resultat.
Når du har ca. ½-1 meter tilbage, så klip alle ender skrå (som på billedet ovenfor), så fletningen snævre ind til sidst (som billedet nedenfor). Denne idé kom jeg først på da jeg nåede til slutningen, og derfor blev det ikke en særlig flot klipning jeg fik lavet. Det betyder nu ikke noget for det færdige resultat, men jeg er ikke så glad for sjusk, så næste gang vil jeg klippe ender til noget før.


 


Ender i midten og for uden afsluttes ved at sy dem fast til fletningen. Det er vigtig at de ikke buler for meget ud, forsøg at få dem til at ligge få plant til fletningen, som muligt. Jeg er ikke særlig stolt af disse afslutninger, men det er bagsiden, og det er så det mit håndværk rækker til... Luk endelig enderne på en bedre måde, hvis du kan, og jeg modtager gerne god råd.Det sidste du skal gøre, er at stryge gulvtæppet med massere af damp. Dette får tæppet til, at være fuldstændigt jævnt. Sådan ser gulvtæppet ud når det er færdig. 

47 kommentarer:

 1. Hvor er det en sej måde at lave et tæppe på - det ser så flot ud. Det er første gang jeg kigger forbi din blog og har meldt mig som fast læser på bloglovin, Det er en rigtig fin blog du har - glæder mig til at følge dig.

  Mange hilsner fra Heidi
  www.ehv16.dk - kig gerne forbi hos mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - ja, jeg synes også tæppet er rigtig fedt. Jeg tænker man også kan lave et, som løbende skifter farve, det tror jeg jeg vil prøve engang...

   Slet
 2. Det er SINDSYGT flot! :) jeg kom ind til din blog via Binemor, og har nu meldt mig som fast læser. Glæder mig til at følge med!

  Klem Pernille//pescno.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Jeg følger også dig både på min blogliste og bloglovin. Du laver også mange rigtig fine ting - jeg kigger skam også jævnligt ned i SMUKSAK :-)

   Slet
 3. Sikke mange fine ting du laver. Det er første gang jeg er inde på din blog (så link hos Binemor) og har staks føjet dig til min blogliste :-) Jeg er selv helt ny i denne verden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle

   Tak skal du have - har lige været inde forbi på din blog. Det er nogle rigtig fine bodyer du laver, og den der umulius, den er sjov. Den har jeg aldrig set før, måske man skulle prøve at lave sådan en engang...

   Slet
 4. Hvor er det bare fedt, det tæppe! Så dit tæppe og link hos Binemor og glæder mig til at følge med i dine kreative projekter!
  Kh Bodil / 200procent

  SvarSlet
 5. Super fedt resultat - hvor stort er tæppet når det er færdigt?
  Nu kigger jeg lige lidt videre her på bloggen :-)
  Mvh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er 60 cm i diameter...

   Slet
 6. Wow, hvor er det fedt! Tak for DIY, den kommer på to-do-listen! :-) Fandt dig lige inde hos Binemor, hvor hun viste det fine tæppe frem ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Trine. Det er altid rart at finde noget nyt til DOTO-listen, min er bare ved at være rimelg lang... kunne godt en 48-timers lørdag engang imellem :-)

   Slet
 7. Super fedt gulvtæppe! :D Det MÅ jeg simpelthen lave til børneværelset men tror da bestemt ikke det er nok med ét ;)

  Kig gerne forbi hos mig også: http://agnethe-aboutagirl.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Du må endelige vise frem, hvis du får lavet et...

   Slet
 8. Super fedt! Det skal jeg simpelthen bare lave :-)
  Har meldt mig som fast læser. Kig endelig forbi hos mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - vis endelig frem, hvis du lavet et :-) Jeg kigger lige forbi...

   Slet
 9. Hvor er det dog det flotteste tæppe jeg længe har set, det skal helt sikkert på listen over ting jeg gerne vil lave.
  Virkelig lækker og inspirerende blog du har dig, er tilføjet på listen på bloglovin :)
  Hilsen Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - det er altid godt at have en TODO-liste, man keder sig aldrig! :-)

   Slet
 10. Hej Mette,

  Jeg skal til at lave et tæppe lidt som dit, men som en kvart cirkel. Jeg prøver at regne forbrug af stof ud sådan ca. så håber du vil hjælpe mig med et par spørgsmål. Du skriver at tæppet er 60 cm i diameter, korrekt? Og passer det at der er 10 spiraler/runder, så fletningen bliver ca. 6 cm bred?

  På forhånd tak!

  Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie

   Det er korrekt at tæppet er 60 cm i diameter og der er 10 spiraler rundet - men hver fletning er kun ca. 3 cm bred...

   Du må endelig vise frem, når du er færdig :-)

   God arbejdslyst...

   Slet
 11. Hej Mette... Har du prøvet at lave det dobbelt så stort? Det overvejer jeg nemlig �� måske du havde nogle erfaringer med det! Syntes simpelthen det er et hit dit tæppe, så jeg slipper for at hækle!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Nej, jeg har kun prøvet at lave denne ene størrelse, men tænker sagtens at man kan lave det 1m i diameter... Held og lykke med flettearbejdet, vis endelige frem når du er færdig :-)

   Slet
 12. Jah, det er vel "bare" en forlængelse ;-)... Nu forsøger jeg mig lige med din størrelse, det passer lige til hvad jeg har af stof liggende ;-)

  SvarSlet
 13. Hej hej hej kan jeg .eks bare som lagener i forskellige farver. fordi vi kun har jysk i vores lille by

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Perbind. Det kan du sagtens :-)

   Slet
 14. Hej mette
  Stor krise i det lille hjem fik endelig klippet sammen sat med nåle så strejker undertråd så vil den ikke samarbejde med overtråden!!!! Kan jeg sy det i hånden? ??? det kobler i fingrene for at komme videre

  SvarSlet
  Svar
  1. øv øv... Det er bare så typisk! Det har jeg desværre ikke prøvet, men mit bud er da at du godt kan sy det i hånden... Når det først er blevet flettet, så bliver det jo ikke rykket i og skal derfor ikke være super stærkt... Med de rigtige sting (hvilket jeg desværre ikke ved hvad er), så tror jeg godt det kan lade sig gøre :-) God arbejdslyst

   Slet
 15. Så er mit også lavet! Mange tak for inspiration!! �� Mangler bare at sy det sammen.. Men næste gang skal jeg vist lave det af 3 x (4m x 140cm). Havde ikke lige set, at diameteren kun blev 60cm.. �� Men flot er det!! Tak endnu engang..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Julie. Det var så lidt :-) Fedt at du også har fået lavet et eksemplar... Nej, det er ikke så stor et tæppe - når tiden engang er til det, vil jeg også forsøge mig med et tæppe med en noget større diameter. God dag :-)

   Slet
 16. Hvor har i fundet billigt stof henne til dette ? Er super fint :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette. Tak :-) jeg har købt dette stof i Stof&Stil og mener det koster ca. 30 kr. pr. meter. Mvh Mette

   Slet
 17. Hvor er det super flot. Hvad måler det i dia. Når det er færdigt. Det skal da helt sikkert prøves :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - det måler ca. 60 cm :-)

   Slet
  2. Og god flettelyst - send lige et link når du er færdig, vil gerne se din version :-)

   Slet
 18. Er det 140 cm som der er breden og 200 cm som der er længden? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis - god flette-lyst, hvis du er gået i gang med tæppet :-)

   Slet
 19. Det er jeg er laver det bare dobbelt så stort synes at 60 i diameter var for lille ☺️

  SvarSlet
 20. Hej, super flot tæppe du har lavet!
  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, du kan svare på. Nu hvor tæppet er flettet og syet sammen, er tæppet så blødt at gå/stå på, eller er det mere hårdt i det?
  Venlig hilsen Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva. Undskyld de sene svar, men vi har været på skøn forårsferie i sydfrankrig 😊 min vurdering vil være at det ligger midt i mellem måske lidt til den hårde side. Mvh Mette

   Slet
 21. Hvor mange diameter er tæppet når det er færdigt?

  SvarSlet
 22. Jeg har i meget lang tid overvejet at lave et tæppe til under sofabordet, men eftersom jeg både har børn og kat har jeg ikke turde kaste mig ud i projektet, i frygt for at det hurtigt bliver grimt... og det dermed er "spild" af tid.
  Nu er det mange der har haft dette tæppe længe, og derfor må der være flere der har erfaring med om det kan vaskes og om det hurtigt ser sølle ud?
  Mvh Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette

   Min tæppe har lagt på min søns værelse og ser ud som nyt. Der er ikke blevet spildt på det, så ved ikke om det kan vaskes. Materialerne i sig selv kan jo uden problemer vaskes, så jeg vil da skyde på at det godt kan vaskes (størrelsen kan måske være afgørende for om det kan komme i vaskemaskinen)... Held og lykke med projektet, hvis du vælger at det skal være det :-)

   Mvh
   Mette

   Slet

 23. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks citicards.com login

  SvarSlet
 24. Most mortgages use a five year term, though shorter terms are possible. mortgage calculator If you are looking to purchase your dream home trust me, Reni can make it a reality in your case. canada mortgage calculator

  SvarSlet
 25. mega fedt gulvtæppe er selv 13 og vil mega gerne selv gå i gang med det

  SvarSlet