torsdag den 25. april 2013

Strik vs. hækling

Da min farmor for nogle år siden åbnede dørene op ind til den kreative verden for mig, var det med en hæklenål i hånden. Hun lærte mig at lave "formor-firkanter", og mit første projekt var et hæklet babytæppe, som du kan se her. Derefter havde jeg et ønske om at hækle en djævlehue, men men men... Det var da ikke til at finde en opskrift på en HÆKLET djævlehue. Til sidst fandt jeg en, og lærte derved hvad forskellen på strik og hækling er. Jeg hæklede en djævlehue, som ikke findes i dag (den blev trævlet op igen). Den blev helt stiv og kantet (ved ikke hvordan jeg ellers lige skal beskrive den), det modsatte af dejlig, blød og elastisk. Jeg lærte derved at tøj, ikke skal hækles - tøj skal strikkes! Hvad gør man så - ja, så lærer man da også bare at strikke...


Her er så mit første strikkede projekt. 

Det kan godt ske det bare er min opfattelse, men for mig er der stor forskel på hækling og strik. Hvis man skal lave noget med pasform (eks. tøj), vil jeg til enhver tid foretrække strikkepindende. Hvorimod projekter som tæpper eller figurer sagten kan hækles.

Når det så er sagt, så må jeg også indrømme at jeg er meget bedre til at hækle end at strikke. Jeg finder det nok lidt mere overskueligt at styrer én nål frem for to pinde... 3 kommentarer:

 1. Så sejt at du så bare kaster dig ud i det der strik! Med øvelsen skal det nok komme, det der med at styre de 2 pinde :)
  Skøn blog du har dig. Glæder mig til at følge mere med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Louise :) Det er så fedt det tæppe du har lavet med romberne (elsker neon-kanten). Er det ikke det der har lagt nede ved Yarnfreak i noget tid?

   Slet
  2. Tak �� men kan desværre ikke tage æren for den version der har ligget i Yarnfreak. Det er Pernille fra pescno.blogspot.dk som har opfundet og været så sød at dele opskrift. Men er virkelig også et lækkert tæppe. En fryd for øjet og jeg bruger det hele tiden ��

   Slet