fredag den 9. januar 2015

Legetelt


Endelig er jeg færdig og kan endelig vist mit fede telt frem. Jeg har glæd mig til at vise Jer netop dette projekt. Det har været i gang i ca. 1,5 år og jeg er faktisk blevet ret godt tilfreds med resultatet.

Det er ikke nogen hemmelighed at inspirationen kommer fra Ferm Livings telt, som ligner meget. For ca. 2 år siden så jeg det i Decorate og forelskede mig straks i konceptet. Jeg var dog ikke vild med Ferm Livings finish på teltet og besluttede mig derfor slev at lave et lignende. 


Begyndte med trærammen. Min mand og jeg lavede trærammen for ca. 1,5 år siden. Blot 2 rammer lavet af 4 pinde og sat sammen med tre beslag i toppen, så det kan klappes sammen og udvides i forskellige størrelser. Rammen måler 122cm x 122cm og har nu i 1,5 år stået og ventet på at jeg gik i gang med næste skridt (selve teltdugen).

Både inder- og yderdug er alm. bomuldslærred. Det stor/hvid-stribet er meget kraftigt og fra IKEA. Det mørke flaskegrønne er fra Stof&Stil.

Ferm Livings telt har kun en yderdug, men jeg har valgt både en inder- og en yderdug. Det synes jeg giver et meget flottere look indvendig.  


Trærammen er blot sat ind i sådanne fire hjørner (se billede lige nedenfor). Dugen er derfor syet lige i det mindste, så den bliver strammet godt op og ikke står og hænger. 

Det var svært at få det fjerne hjørne i, men det gik. Tror ikke den kan holde til at man tager dugen af i tide og utide. 


I de to lag dug klippede jeg to huller til vinduer (30cm x 30cm). Jeg satte skråbånd (hjemmelavet 2 cm) på hullet og syede en kryds i, så det ligner et vindue. Ikke så ment at forklare, så måske det er nemmere bare at se lidt billeder. 

Mega hyggeligt at man lige kan se ud til sin mor :-)Jeg synes det var meget svært at lave hjørnerne flotte, og vil formenlig også i nærmest fremtid rette dem lidt op. Tror jeg skal øve mig lidt på at lave indvendige hjørner.  


Krydset i vinduet er alm. hjemmelavet skråbånd (2cm), men med et ekstra lag af kraftig vliseline. Det ekstra kraftige vliseline gør at krydset ikke kommer til at hænge. Som det ses på billedet, så sidder det stramt og lige, hvilket jeg formoder at det bliver ved med.


Uden på vinduet har jeg syet et lille gardin, så vinduet både kan være lukket eller åben. Blot to lag firkantet stof (magen til inder- og yderstoffet), dertil kommer to bindebånd, så man kan rulle gardinet op og binde det fast. Her ses vinduet lukket. Stykket (gardinet) skulle faktisk have været en smule større, så man ikke kan se den grønne kant fra vinduet - men sådan blev det ikke, hehe :-)Det ser ud til at være hyggeligt at sidde inde og kigge ud :-)


Dugen er, som sagt, sat fast i de fire hjørner og dertil kommer 8 styk bindebånd. De to øverste i hver side skal bruges til at regulerer størrelsen på teltet. Og det nederste skal blot holde dugen ekstra fast til trærammen.


Prikken over i'et er denne lyskæde i grønne nuancer. Den måtte jeg bare købt til formålet!

Billedet er desværre ikke så godt, men det ser vildt hyggeligt ud når lyskæden er tændt - er sikker på at den bliver et hit.


På de to næste billeder kan I i hvert fald se at Rasmus er vældig fokuseret på de grønne lysende kugler i loftet :-)
Endnu en prik over i'et (hvis man kan det). Jeg har syet en lille lomme, så Rasmus kan gemme ting og sager (og racerbiler).

I næsmeste fremtid er min plan at jeg vil sy to trekanter med bindebånd (i samme inder- og yderstof), så man kan binde sider på, så det bliver en helt lukket hule. Den ene trekant skal have en indgang i form af en lyslås, så man kan gå ind og ud af den lukkede hule. Skal nok vise dem frem så snart jeg er færdig med dem (håber ikke der går 1,5 år, hehe).

6 kommentarer:

 1. Hvor er det blevet lækkert - synes alle de ekstra detaljer giver det noget særligt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - det var det jeg forsøgte, så dejligt at høre du synes det er lykkes :-)

   Slet
 2. Det er virkelig lækkert - rigtig fint lavet :)

  SvarSlet