søndag den 1. juni 2014

Hynde til Tripp-Trapp


Tiden gå og jeg får flere og flere projekter færdig inden lillemanden kommer til verden. I dag er jeg 40+2 og fordriver ventetiden foran symaskinen.

Denne tripp-trapp-hynde har jeg haft gang i længe, og har flere gange tvivlet på om den nogensinde skulle bliver færdig.

Den er syet efter et mønster fra Stof&Stil, men jeg valgte at sætte et pipingbånd på, hvilket gjorde processen en del mere besværlig end blot at følge opskriften. 

Jeg vil derfor anbefale andre blot at holde sig til opskriften!


Når det så er sagt, så er jeg nu meget glad for at at lykkes (incl. pipingbånd), for det giver lige den sidste finish (som ses på billedet her ovenfor).


Her ses stolen bagfra. Jeg har valgt at lave forsiden en farve (mønster) og bagsiden en anden. 


Der her er forsiden.


Og her ser du bagsiden. På bagsiden kan du se velkroen, som skal holde ryghynden på plads. I opskriften havde de også valgt at sætte velkro på selve hynden (ikke blot siderne af hynden), men det synes jeg ikke er nødvendigt. Det kan være at det med tiden viser sig at det var en dum beslutning - og så sætte vi velkro på til den tid...


På bagsiden af sædehynden kan du se to flapper. Disse skal holde hynden på plads og det virker rigtig fint. 


På forsiden af sædehynden kan du se at jeg har lavet et knaphul, som skal bruges til at føre læderremmen op gennem. Kanphullet ses også på billeder herunder - synes selv det blev ret godt. Har ikke lavet så mange knaphuller i min tid - så er lidt stole, hehe :-)


Velkroen er syet på helt tid sidst, så på forsiden ser den sådan ud. Måske man kunne havde syet velkro på før man syede for- og bagside sammen, så var man fri for denne syning på forsiden, men jeg er lidt i tvivl om den vil holde lige så godt.Her kan man se hvorfor jeg vil anbefale ikke at sætte pipingbånd på. Det er altså svært at få til at se pænt ud på ryghynden (mellem hynden og siderne!

Men på yderiden ser det jo rigtig fint ud (se nedenfor).


Rigtig god søndag til Jer alle - og nu håber jeg altså ikke jeg når at lægge mere op på bloggen før lillemanden har meldt sin ankomst - send gerne noget vestøv denne vej :-)

6 kommentarer:

 1. Fiiiin hynde. Så må jeg også hellere få min færdig-Magnus sidder med kun rygstykket;-)
  Ve-støv med power herfra;-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna - Tak skal du have :-) og endnu mere tak for ve-støvet, det hjalp! Føde nemlig dagen efter en dejlig lille velskabt dreng :-)

   Slet
  2. Ja, hihi. Godt dt hjalp;-) Hvor er han skøn:-)

   Slet
 2. Hvor er den flot! Godt kæmpet! Det ser nu godt ud m pipingen. Var det mest rygstykket der voldte problemer? Kender godt det der med at lave om på noget og gøre tingene meget mere besværlige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stine. Tak skal du have. Ja, det var nemlig lige rygstykket som var problematisk... Men det lykkes jo i den sidste ende :-)

   Slet