tirsdag den 22. april 2014

Aktivitetsstativ


De første to uger af min barsel er gået med dette fine projekt (og lidt påskehygge med familien). 

Jeg synes ikke jeg har kunnet finde et aktivitetstativ, som ikke var rædselsfuldt. Efter en del søgning på nettet faldet jeg over denne DIY. "Haps" - den idé tog jeg lige og førte ud i livet!

Jeg kørte straks i Ikea og købte dette grimme aktivitetsstativ (undskyld IKEA, men det er altså min mening om Jeres stativ). 


Efter indkøb af stativet fra Ikea gik jeg i gang med at skille det fra hinanden og fandet maling og pensler frem.

Alle snore blev klippet over og plastiklegetøjet (på nær dem fra siderne) blev smidt ud.


Resterende er blevet malet 2-3 gange.


Som erstatning for de afklippede snore, lavede jeg tre forskellige snoet snore af garn i matchende farver til malingen (og de filtkugler, som jeg kommenterer senere i indlægget). 


Plastisk-dimserne på siden kan dreje rundt. Jeg at sat nogen af træ-legetøjet på en snor og sat det fast på plastik-dimsen, som kan dreje rundt (+ lidt filt-kugler). 


Her ses den yderste plastik-dims i den højre side. Jeg har limet tre filt-kugler på for syns skyld. Som den anden, kan denne også dreje rundt. 


Jeg har hæklet en stribet stjerne, som hænger ned fra toppen. Inden i stjernen er to bjælder, så der er lidt lyd på når lillemanden dasker til den. 


Stjernen har forskellige farver på de to sider. 


Denne del, er blot malet, og sat sammen, som den oprindelige IKEA-version. 


Den tredje del, som hænger ned fra toppen, er disse filt-kugler. Jeg har syet en masse kugler sammen og sat dem fast på en snor. 


Igen har jeg i denne side af stativet brugt filt-kugler. De er sat på en snor og limet fast til plastik-dimsen, som kan dreje rundt. 


Her ses det færdige resultat. Stjernen er lidt overdimensioneret, men eller er jeg godt tilfreds. Det er i hvert fald langt bedre end de stativer man kan købe!


Håber I alle har haft en god påske - nu må i have en rigtig god tirsdag aften :-)

12 kommentarer:

 1. Super god idé, som helt sikkert vil blive kopieret herfra, da jeg heller ikke er så vild med dem, der ellers findes på markedet! Og jeg synes at den fra Moulin Roty er lige dyr nok - og helt uden legetøj...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - Helt enig, hvis ikke jeg havde fundet på denne idé, så havde jeg også købt Moulin Rotys, og lavet mit eget legetøj (men dyrt ja...)

   Slet
 2. Hvor er den bare sej! Er vild med det og du har ret - den er altså ikke særlig flatterende i sin oprindelige form og farve ;)

  SvarSlet
 3. Det var faktisk en vanvittig god ide!!!! Fedt! Den "låner" jeg vist lige til min lillepige! Magter ikke at give 8-1500 for dem i butikken som er af træ!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Helt enig, enten er dem i butikkerne for dyre eller for grimme... :-)

   Slet
 4. Hmmmmm.. Gad vide mod et andet indlæg bare forsvandt :-S

  SvarSlet
 5. Det gjorde det da!!! øv

  Nåh men så prøvet jeg igen..

  Hej Mette... tillykke med med den dejlige dreng! Nu skal jeg endelig i gang med mit stativ til nr 3, som kan komme hvornår det skal være (så det er vist ved at være på tide jeg kommer i gang :-).... De det plasticdimser i siderne, hvordan dælen har du fået dem af?? De sidder da rigtig godt fast!! Og har du bare malet dem med den træmaling du har malet stativet med?? :-)

  Kh Julie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Julie - Tak skal du have :-) Jeg havde samme problem, men til sidst lage jeg kræfter i og hev dem fra hinanden. De går lidt i stykker, men ikke så meget at de ikke kan samles igen. Sørg dog for ikke at sætte dem sammen før de endelig skal på igen. Jeg har bare malet med træmaling... VH Mette

   Slet
 6. Tak Mette.. Tænkte nok det "bare" var lidt vold og magt der skulle til �� jeg må få manden i gang ��

  SvarSlet
 7. Hej Mette.. Så blev jeg endelig færdig med min version af remake-ikea aktivitetsstativet ;-) inspireret af dig ;-).. Vil rigtig gerne vise dig det faktisk :-)

  Kh Julie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Julie - fedt, vil rigtig gerne se det. Vil du ikke sende mig nogle billeder? Du kan sende til mbunde@live.dk. kh mette

   Slet