søndag den 29. december 2013

GULD fra svigerforældrenes loft

 

Ja, som overskriften siger, så er det i mine øjne GULD jeg viser frem her!

I denne gamle fine seng har min kærestes farmor, min kærestes far (og 5 andre søskende), min kæreste og hans bror ligget og savlet i. Der har altså lagt 3 generationer af små børn i denne seng, og nu er planen at 4. generation også skal benytte den!


Det er min kærestes oldefar, som har lavet den til min kærestes farmor (altså oldefarens datter). Han har været omhyggeligt. Alt blev selvfølgelig lavet i hånden den gang - det er imponerende at de kunne lave noget så flot... 

Jeg synes hovedgæret med de runde boble er super fint.


  
Den er selvfølgelig medtaget, men ikke så meget at den ikke kan blive fin igen. Man vil altid kunne se at den er gammel og brugt - men det er jo også meningen!


Efter dagens standard så er afstanden mellem tremmerne sikkert livsfarlige... 

Det er heldigvis en seng, som kan trækkes ud i takt med at barnet bliver større. Det betyder at man kan sætte de to hold tremmer forskudt, således at afstanden mellem med bliver mindre og dermed heller ikke livsfarlig. Derudover tror jeg også jeg vil lave en sengerand, således at det slet ikke er muligt at få hverken hoved eller ben gennem tremmerne. Desuden så er det jo som sagt 4. generation, som kommer til at bruge sengen, og når de første 3. generationer overlevede, så regner vi med at 4. generation også gør :-)De oprindelige ben er desværre gået til, så mine svigerforældre har lavet disse ben i stedet. Jeg overvejer om jeg skal købe nogle ben uden så mange udskæringer. Jeg tror godt at sengen kan klarer nogle lidt mere moderne ben, uden at det går ud over det gamle look.


Forud venter en stor renovation. Jeg er gået i tænkeboks med hensyn til farve. Jeg tager gerne imod forslag. Den skal blot være neutral, så både drenge og piger kan ligge i den. Vi regner med at alle vores børn og deres eventuelle kommende kusiner/fætre også skal ligge i den. 


Den har stået på loftet i ca. 25 år, så den var godt medtaget. Indtil videre er den blot blevet vasket ned. Svigerfar har lovet at banke sengen sammen og slibe den mat, så tante Else kan male den. Hun er maler og har lovet at male den rigtig fin. Det er så fedt at svigerfar og tante Else vil hjælpe os - 1000 tak for dig :-)

Jeg glæder mig til at vise det færdige resultat frem engang...

13 kommentarer:

 1. Hvor er den bare smuk!!! Jeg synes, at I skal holde den, som den er og ikke male den:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bestemt også min tanke, men den er desværre for medtages. Den kræver en klat maling før den kan bruges... Vi overvejede også at renoverer malingen, men det bliver for omstændigt, desværre...

   Slet
 2. Wauuu... hvor er den bare smuk!! Der er ikke noget bedre end ting med sådan en historie, det elsker jeg bare :) Jeg ville nok heller ikke male den, den er så smuk, men det kan jo være, at det er en nødvendighed ;)

  Mvh. Anja N

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre er det ikke muligt at beholde den som den er nu - der skal en ny klat maling til... Jeg elsker også ting med historie. Min svigermor fandet også lidt tøj og sengetøj fra min kærestes barndom - det skal også i brug igen! :-)

   Slet
 3. Sikke da en dejlig seng der gemte sig på loftet. Jeg er meget spændt på at se hvordan den kommer til at se ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er så skøn - jeg glæder mig også til at den står færdig :-)

   Slet
 4. hold da helt op hvor er den smuk!
  Synes næsten det er synd at blomsterne bliver malet over, de skal næsten bevares på en eller anden måde - de er bare så fine og så bliver historien også gemt på en eller anden måde :-)
  Men glæder mig til at se hvad i kommer frem til..
  Godt nytår - håber dig og din familie kommer godt ind i det nye år :o)
  Kh Sabrina

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt nytår til dig også :-)

   Den er desværre ikke til at bruge, som den står nu - jeg har et billede fra min kærestes barndom, hvor han ligger i sengen, så det skal op og hænge over sengen. Tror desværre det er måden at bevarer de fine blomster på...

   Slet
  2. Ej hvor fint, det er da en rigtig god idé til en måde at bevare den på :) Så kan nymalet seng og billede jo følges ad i fremtiden ;)

   Slet
 5. Nøj, hvor er den dog ualmindelig fin! Jeg ville ikke male den, den patina den har, bærer så meget af charmen (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig, det kunne være fint at bevarer den som den er - men det er desværre ikke muligt... :-)

   Slet
 6. Wow hvor er den flot! Glæder mig til at se det færdige resultat, og selvfølgelig vidunderet der skal ligge deri :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder vi os også meget til - specielt det sidste :-)

   Slet