søndag den 24. marts 2013

PåskechokoladeAlle lækkerierne var indkøbt og alt udstyret var fundet frem - lørdag gik med at lave påskechokolade.
Der skulle selvfølgelig laves marcipan-æg fyldt med nougat. Jeg lavede små kugler, delte dem i halve, og fyldte dem med blød nougat (med en sprøjtepose). Herefter samlede jeg top og bund, hvorefter er formede kuglen til et æg. Til sidst blev de overtrukket med tre forskellige slags chokolade.

 

Små stjerner med citron-marcipan indeni.


Hvis og mørk chokolade med sukker-cirkler på toppen.


Små lækre kugler af fudge og mælkechokolade.


Fine påskehare med sløjfe - lavet af mælkechokolade og hasselnødder.


Firkanter med marcipan og mandelflager indeni.


Mini-fuglereder. Bunder er ren marcipan overtrukket først med mælkechokolade og derefter mørkchokolade. Blød nougat er sprøjtet på, og på toppen ligger lidt sukker-"æg". 


Hjerter med rom og marcipan.


Igen små påskeharer. Denne gang af hvid chokolade og Pop Rocks. Til dem der ikke ved hvad Pop Rocks er, så er det en form for børne-slik, som popper på tungen når man spiser det. Denne er med jordbærsmag, som passer godt til den hvide chokolade. Hvis du vil eksperimenter med denne ingrediens så køl chokoladen lidt (må dog ikke stivne) før det tilføres, ellers popper det med det samme. 


Den sidste jeg vil vise frem enkeltvis, er disse smukke stykker med glimmer! De er lavet af mørk- og mælkechokolade med nougat og mandelflager. Toppet med smukt spiseligt glimmer.Her har vi så det færdige projekt. Er selv helt glad og tilfreds. Det er super hyggeligt at gå en halv dag i køkkenet og være kreativ. 


En del af dem, er blevet pakket fint ind og venter nu bare på at blive givet væk...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Det ser fint ud alt sammen - men jeg må dog indrømme at det er ikke det hele som har været så fint. På et tidspunkt i processen så mit køkken sådan her ud...
2 kommentarer:

  1. Hold da op et stykke arbejde! Ser meget lækkert og delikat ud det hele : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Ja, det tog sin tid - men det var arbejdet værd...

      Slet